Dags för lite fisk med tillbehör med inslag av honung! Då blir det torsk. Inte dumt sommartid.

Ingredienser
Till 4 portioner 900 g färskpotatis

Torsk

  • Torskfilé 600g
  • 1 msk fänkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk olja

Äppelsallad

  • 1 grönt äpple
  • 1 fänkål
  • 1/2 apelsin som pressas till saft
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung salt och peppar
  • 20 g dill

Pepparrotskräm

  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl smetana eller yoghurt av tjockare/krämigare slag.
  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Koka potatisen.
  3. Torsk: Börja med att stöta fänkålskärnorna i en mortel. Tillsätt salt och socker. Lägg på kryddblandningen på fisken som du lagt i en oljesmordform, ugnsform. Sätt in fisken mitt i ugnen i ca 20 min.
  4. Äppelsallad: Kärna ur äpplet och skär det i små tärningar. Skiva fänkålen tunt och blanda med äpplet. Rör ihop apelsinsaft, honung och olja till en dressing. Salt och peppra. Häll dressingen över äpplet och fänkål och rör runt. Till sist tillsätter du den hackade dillen.
  5. Pepparrotskräm: Skala och riv pepparroten. Blanda den med önskad mejeribas. Salta något.
  6. Klart att servera!