Ja, allt kan ju inte gå som man tänkt sig! Så idag ska jag delge er en flopp! Inte så kul när ett recept inte blir bra när man ska ha gäster och bjuda på denna tänkta succé med gott, fräscht ”honungsfluff”!
Jag tänker som så här, bara för att jag inte lyckades så kan ju ni mycket väl göra det och njuta av ”fluffet”!
Så, vad var det som inte blev bra med denna gudomliga dessert? Här kommer det hela från början till slut!
Jo, först vispar man äggulor med honung och citron i en evighet tills detta tjocknar. Det var ju just det, det inte gjorde, tjocknade alltså. Inte tillräckligt i alla fall, trots att jag vispade och vispade!!
Att vispa äggvitor till hårt skum, det kan jag! Och röra ner dessa försiktigt i honung-ägg krämen, det kan jag också. Så långt, allt lugnt! Sen ska man vispa en evighet till, medan krämen ska svalna. Detta gjorde jag också! Till slut efter allt vispande fick jag hälla upp ”crèmefluffet” i portionsglas och ställa kallt. Det är då jag börjar se floppen! Crèmen skär sig! De hårt vispade äggvitorna lägger sig ovanpå honung-äggkrämen. Katastrof! Det ser inte vackert ut, det vill jag lova!
Så vad gjorde jag då?! Fick gästerna smaka på floppen? Självklart! Man får bara skratta åt det och jag panikbakade lite annat och bjöd på dessutom!
Maken tyckte dock att ”honung och citrus crèmen” var jättegod ihop med vaniljglass! En flopp kan alltså bli ett gott tillbehör! 🙂
Hör gärna av er när ni gjort denna dessert och berätta hur fantastiskt gott det var! Som honung och citrus crème och inte som flopptillbehör! 😉

Ingredienser 4 port

  • 4 äggulor
  • 2 dl honung
  • 2 msk citrussaft
  • 2 tsk rivet citrusskal
  • 4 äggvitor

Blanda äggulor, honung, citrussaft och citrusskal i en kastrull och värm försiktigt tills det smälter. Vispa kraftigt tills det tjocknar. Momentet kan göras i vattenbad. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i honung- och äggkrämen. Ta bort kastrullen från plattan och vispa medan det svalnar. Häll upp i portionsskålar eller små glas och ställ kallt.

Lycka till!