Det går faktiskt! Utesluta det vita sockret och ersätta det med honung. Här har jag gjort det i våra kära kanelbullar!
Du tar bara ditt vanliga bullrecept och byter ut sockret mot honung. Ta hälften mängd honung mot mängden socker.
Tänk på att börja med att mäta upp smör till fyllningen och häll på honungen. Låt stå i rumstemperatur så går det jättelätt att blanda med kanelen precis innan du ska bre på fyllningen.

Här är mitt recept:

  • 100-150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst, söta degar
  • 3/4 dl honung
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 13 dl mjöl

Fyllning

  • 75 g smör
  • 1/2 – 3/4 dl honung
  • 2 – 3 msk kanel

Pensla med ägg och garnera med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 230 – 250 gr, 8-10 min

Bara så mums!