Nu när grillsäsongen är här kommer ett gott tillbehör  till det grillade i form av en potatis och bönsallad med honungsdressing. Hoppas att ni tycker den är lika god som jag gör!

4-6 port

  • 500 g färskpotatis
  • 150 g haricots verts
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 burk kronärtkockshjärtan, dela i klyftor
  • 1 rödlök, skala och strimla
  • 1 burk cannellinibönor
  • 2 msk kapris
  • 3 msk valnötter
  • 1 dl färska örter, tex basilika och bladpersilja
  • 1 påse salladsmix, 65 g
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Honungsdressing

  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Koka potatisen. Dela de potatisar som är stora.

Koka haricots verts i några minuter och spola sedan av i kallt vatten för att de inte ska mjukna.

Blanda därefter alla ingredienser förutom örter och sallad. Salta och peppra.

Strax före servering blandas örter och sallad med potatis och bönsalladen.

Börja med att värma din svenska honung försiktigt till flytande konsistens. Går bra i micro. Rör sedan ihop ingredienserna till dressingen i en skål och tillsätt oljan droppvis under omrörning. Salta och peppra. Häll därefter dressingen över salladen. Klar att serveras!