Vad sägs om toscapaj med honung till söndagsfikat?! Friskt med frukt eller bär i. Idag har jag valt hallon. Det känns somrigt men till hösten tar jag nog äpplen. 😉

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 1 1/2 msk mjölk
  • 1 dl hackad mandel och/eller nötter
  • 1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 1/5 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 4 st frukter eller 4 dl bär

Sätt ugnen på 225gr.

Toscasmet
Smält smöret. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka tills det tjocknar, förutom mandel/nöt hacket. Hacket tillsätter du smeten innan du brer smeten över fyllningen.

Pajdeg
Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en deg som du trycker ut i en pajform.

Lägg i din valda fyllning, frukt eller bär.
Bre ut toscasmeten över fyllningen och avsluta men att strö solros- och /eller pumpa kärnor på kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills pajen fått fin, gyllene färg.
Servera med glass!

Lycka till och trevlig fikastund!